Poděkování Proznaku a TSK

Publikováno: 02. května. 2011, 1 min. čtení
Aktualizováno: 09. února. 2021
Autor: redakce

Píše nám čtenář Tomáš Souček:

Pokud jste někdy jezdili s kočárkem na procházku, asi jste jako já doslova a do písmene narazili na překážky na chodníku. Nejhorší jsou sloupy veřejného osvětlení uprostřed chodníku. Další nešvar jsou dočasné dopravní značky. Ty aby nepřekážely autům se prostě dají na chodník a ty, pěšáku, máš smůlu. Stejný přístup mají úřady i k chodníkům používaným zároveň jako cyklostezka. Tak se stalo i na nájezdu na Barrandovský most – cyklostezka Greenway/A12. Značky „objížďka“ zabraly ve výšce obličeje zhruba třetinu už tak úzké stezky.

Když jsem na problém upozornil Magistrát a Proznak, stalo se nevídané: pan Brož z Proznaku zařídil obratem do několika hodin výměnu značek za jiné na delší trubce. I pan Malý z Magistrátu reagoval rychle a vstřícně. Potvrdil s Proznakem řešení. Považuji to za příkladné chování! Přikládám fotografii značek, které teď už nikoho neohrožují.

Za Prahou na kole dodáváme: Když narazíme na problém s dopravním značením, špatným stavem komunikace, obtížně odstranitelné střepy na cyklostezce nebo řešení průjezdu nebezpečné pro cyklisty, nebojme se pokusit to řešit. Věci jsou řešitelné.

Po loňských stížnostech na uzavření náplavky akcí Lodě na vodě (pravda, stěžovali si nejen projíždějící cyklisté, ale i ti, kteří s městem na dopravních záležitostech cyklistů přímo spolupracují) se letos konalo vyjednání objízdné trasy, byť nepohodlné a úzké.

TSK přímo provozuje webový formulář pro hlášení závad na komunikacích, na adrese http://www.tsk-praha.cz/wps/portal/doprava/hlaseni-poruch. Prosté věci jdou jednoduše, složitější o něco hůř, ale každý úspěch se počítá.

A když je problém větší, poradí vám naše starší články:
Jak na město I: První pomoc městu a cyklistům
Jak na město II: Připravte se na tažení

redakce
Redakční tým online magazínu Městem na kole

Jan Krejčík 2. 5. 2011, 18:39

Neměla Praha kdysi o něco lepší systém na hlášení závad? Tuším že to bylo postavené na Google mapách... Co se s ním stalo?

Štěpán 3. 5. 2011, 12:12

Měla - projekt se jmenoval "Praha podle Vás", hlášení závad pak bylo na adrese www.prahapodlevas.cz/opravy-on-line. V době, kdy projekt ještě fungoval, tak byla vyřízena (!= skutečně opravena) asi tak čtvrtina nahlášených problémů.

Vzhledem k tomu, že šlo o Bémovu předvolební agitku, tak to s projektem taky dopadlo. Záhy po volbách se odmlčel a na stránce visela hláška o dočasném pozastaverní a přestavbě, nyní už nemá ani DNS záznam a internet se po něm slehl.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat