Cyklopruhy na Hořejším nábřeží

Publikováno: 01. prosince. 2011, 1 min. čtení
Aktualizováno: 16. ledna. 2021
Autor: redakce

Jako každý rok, největší aktivita v oblasti malování cyklopruhů nastává, když je konečně jasné, kolik peněz je ještě potřeba do konce roku utratit. Tentokrát se docela velké věci dějí na levém břehu Vltavy: Praha 5 dává na frak všem ostatním a ukazuje, že když se městská část nestaví na zadní, věci fungují.

Video, které natočil Vašek Řehák, ukazuje nový cyklopruh na Hořejším nábřeží. Další cyklopruh ve stejném směru vznikl na Janáčkově nábřeží. Tyhle nové pruhy by nicméně neměly být náhradou budoucí stezky A1 po náplavkách a břehu. Že se na Praze 5 právě teď rozhoduje o výstavbě, která může cyklostezku po břehu Vltavy od konce náplavky na jih navěky znemožnit, je ale asi jiná pohádka…

redakce
Redakční tým online magazínu Městem na kole

Jan Martinec 1. 12. 2011, 08:30

Kdepak, to je pokračování téže pohádky jinými prostředky - "A k čemu by chtěli cyklostezku po břehu? Co jim nestačí ten cyklopruh, co je s ní paralelní? Stavbě nic nebrání, nazdar."

Squish 1. 12. 2011, 08:45

Prima, další cyklopruh který není v trase mé cesty do práce ;)

Martin 1. 12. 2011, 13:14

Nevíte jak to bude vypadat? Budou 2 užší pruhy + cyklopruh nebo se redukuje na 1+1? Jel jsem mimo špičku, když se tam běžně jezdí 70 a auta v pravém pruhu jezdí částečně přes cyklopruh.

Co mezera mezi Palackého a Jirásk. mosty? Co v protisměru? Od mostu legií je cyklopruh opačně vedle po Zborovské. Bude i na Svornosti?

ps: osobně jsem raději za cyklopruh dnes, než cyklostezku za 5 let :)

Vratislav Filler 1. 12. 2011, 17:41

Martin: Ona ještě není středová čára, počítám, že až ji namalujou (posunou doleva), že se to chování trochu srovná. Co vznikne dalšího a jak do bude vypadat, nevím ani jako člen KCD, město je v takovém chaosu, že to neví nikdo kromě těch, kdo to malují.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat