Prahou na kole v novém kabátě

Publikováno: 01. dubna. 2012, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021
Publikováno: 01. dubna. 2012, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021

Prahou na kole změnilo k prvnímu dubnu svůj vzhled. Ne, to není apríl, jen jsme konečně spustili dlouho připravovaný redesign. Původní vzhled webu fungoval od roku 2008 a postupně přestal vyhovovat našim představám. „Nové“ Prahou na kole by mělo být méně blogem a současně více těžit z obrovského množství dosavadního obsahu. Prakticky vše, co na webu bylo, znovu najdete — a díky vylepšené navigaci doufáme, že i snáze!

Novinky v obsahu

V rámci redesignu jsme úvodní stránku pročistili a do pravého sloupce umístili praktické informace. Novinkou je předpověď počasí, přeformátovali jsme informace o uzavírkách a pozvánky na cykloakce.

Nový formát mají krátké zprávy, které nyní mohou být i delší než jen jedna věta: Celý obsah se objeví po rozkliknutí a zprávy lze i komentovat.

Články, které vycházejí na úvodní straně, se člení do nových rubrik. Snížili jsme jejich počet na osm a zjednodušili jejich strukturu natolik, abyste ji mohli snadno používat. Jednotlivé typy článků si můžete vytřídit v menu „Rubriky“.

Navigace

K základní navigaci slouží nové rozbalovací menu, které vás provede hlavními tématy. Po otevření stránky se navigace přesouvá do prostředního sloupce: Zde najdete nejprve podstránky (pokud jsou) a níže pak kontextové odkazy: stránky ve stejné sekci a články na téma spojené s danou sekcí.

Věříme, že se v navigaci neztratíte a naopak vám přinese mnoho inspirace v dalším obsahu webu, který by jinak zapadl.

Rozjezd

I když jsme před rozjezdem udělali spoustu věcí, můžete narazit na nějaké nedodělky. Pokud se vám zdá, že jde o chybu, kterou bychom měli odstranit, napište to do komentářů. Uděláme, co bude v našich silách.

Přejeme příjemné užívání webu

Tým Prahou na kole a jeho (re)designéři:
— 2046,
— Petr Dlouhý,
— Vratislav Filler,
— Václav Kříž,
— Petr Studený,
— Václav Řehák

Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Mapa Městem na kole aktualizována
Redakční blog,

Mapa Městem na kole aktualizována

17. října. 2023, 2min. čtení4