Podpořte nás přes Flattr

Publikováno: 13. února. 2013, 1 min. čtení
Aktualizováno: 20. prosince. 2020
Autor: redakce
Publikováno: 13. února. 2013, 1 min. čtení
Aktualizováno: 20. prosince. 2020
Autor: redakce

S novým rokem přibyla pod články Prahou na kole nová ikonka, zdánlivě podobná lajkům na sociálních sítí. Tento „lajk“ s popiskem „Flattr this!“ je ale trochu jiný: Jeho stisknutím můžete Prahou na kole zaslat malý finanční příspěvek.

Flattr je totiž prostý systém mikroplateb, kterým můžete podpořit autory toho, co se vám na webu líbí. Návod, jak se do systému zapojit, přebíráme z webu flattr.cz:

  1. Zaregistrujte se na flattr.com. Stačí login, heslo a email.
  2. Svůj účet „nabijte“, například pomocí platební karty. Pro začátek stačí poslat třeba jen 2 eura.
  3. Nastavte si, kolik z těchto prostředků chcete měsíčně poslat autorům, které určíte. Minimum jsou opět 2 eura, pro začátek tak můžete své oblíbence podporovat třeba jen cenou 2 piv.
  4. Různě na internetu najdete tlačítka Flattr. Vypadají a fungují přibližně jako „líbí se mi“ tlačítka Facebooku. Stačí jediný klik a Flattr si poznamená, že chcete tohoto autora podpořit.
  5. Na konci měsíce se Flattr koukne, na co všechno jste kliknul, a rovnoměrně mezi ně vaši předem určenou částku rozdělí. Chcete-li tedy měsíčně platit 10 euro a kliknul jste na dvaceti stránkách, každá od vás dostane 45 centů (10% si nechává Flattr pro svůj provoz – Prahou na kole jako neziskový projekt ale dostává celou částku).
  6. Pokud chcete někoho podpořit více než jiné, Flattr vám též umožňuje poslat autorovi přesně určenou částku.

A to je vlastně celé. Na webu Prahou na kole můžete „flattrovat“ prakticky všechny články. Formální stránku věci nám zajišťuje iniciativa Auto*Mat, jejíž účet pro Flattru po dohodě používáme. Příjmy z Flattru budou použity na provoz webu, platby za hosting, domény, případně na další vývoj cyklomapy a vylepšování webu. Jestli se v budoucnu stanou příjmy s Flattru významné, možná tím docílíte i věci, se kterou Prahou na kole zatím naprosto nepočítalo: a sice vyplácení honorářů autorům. :-)

Tedy jestli chcete pomoci týmu Prahounakole, aby byly výsledky v ulicích víc vidět ...

redakce
Redakční tým online magazínu Městem na kole

Václav Řehák 10. 3. 2013, 21:09

Děkujeme za přibývající příspěvky. Díky Vám budeme schopni alespoň částečně pokrýt hostingové náklady na plánované rozšíření našich služeb.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat