Která loňská realizace vás nejvíce potěšila?

Publikováno: 05. června. 2015, 1 min. čtení
Aktualizováno: 13. července. 2016
Autor: Jiří Motýl
Publikováno: 05. června. 2015, 1 min. čtení
Aktualizováno: 13. července. 2016
Autor: Jiří Motýl

S mírným zpožděním jsme reportem z Vraného uzavřeli přehled všech zásadnějších cyklostaveb z loňského roku. I přes slabší rozpočet se toho nakonec událo poměrně dost, alespoň v rovině vzbuzených emocí a diskuzí. Navíc ne každé zlepšení je závislé na magistrátním investičním rozpočtu.

jm_lavka_vltava

Komořanská lávka


Lávka pod pražským okruhem byla dlouhodobě diskutována kvůli své ceně a nedostatku financí. Nakonec i kvůli zpomalovacím zábranám ve stoupáních. Cykloobousměrka v Lupáčově vzbudila emoce armádou zelených balisetů (doufejme dočasnou) a ne zrovna ideálním systémem parkování u školy. To vlivem mnoha kompromisů nedopadlo tak, jak by si mnozí představovali.

S novým metrem naopak téměř žádná opatření pro kola nepřibyla (i když to bylo oficiálně zprovozněno až letos). Za to jsme na tomto webu stavbu kritizovali. Ze čtenářské ankety ale vyplynulo, že 28 % hlasujících ani žádná opatření pro kola neočekávalo. Vašek Kříž svým středečním komentářem zase rozproudil debatu, zda jsou za Prahou v krajině vhodnější mlatové nebo asfaltové stezky. Diskutovat můžete u článku.

prasny_most_ckp_milady_1

Prašný most


Mnoho realizací zase na druhou stranu téměř uniklo větší pozornosti. Některé byly skutečně maličké, některé podstatné. Pojďme s letním víkendem téma trochu odlehčit: hlasujte, která loňská stavba byla pro vás osobně ta nejpodstatnější, která vás nejvíce potěšila?

A to čistě v osobní rovině: ať již vás více těší zlepšení na vaší trase, nebo zlepšení, která považujete za celoměstsky podstatná. Je to čistě na vás, co vám udělalo největší radost. A pokud ta vaše oblíbená realizace roku 2014 v nabídce chybí, podělte se s námi o ní v komentářích.

Která cyklorealizace roku 2014 vás nejvíce potěšila?

Výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...
Jiří Motýl
V domovské Praze jezdí na městském kole na vzdálenosti do osmi kilometrů. V redakci od roku 2013, od roku 2015 šéfredaktorem. Spoluautor knihy Městem na kole.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Co se dělo na cyklokomisi od loňského podzimu?
Blogy,

Co se dělo na cyklokomisi od loňského podzimu?

24. července. 2022, 15min. čtení12