PrahouNaKole 3… 2… 1… Jedeme!

Publikováno: 16. dubna. 2008, 1 min. čtení
Aktualizováno: 15. listopadu. 2021
Autor: Hynek Hanke

Prahou na kole jezdit lze. Musíte vědět kudy, musíte vědět jak, musíte vědět s kým! PrahouNaKole! K příležitosti Velké jarní cyklojízdy 17.4. spouštíme na adrese prahounakole.cz rozšířený web o městské cyklistice. Co na něm najdete?

  • Nejpodrobnější pražskou cyklomapu
  • Novinky o městské cyklistice v Praze i ve světě
  • Rady, tipy, triky jak na to

Něco pro každého — pro pravidelné cyklisty i pro ty, kteří si chtějí kolo ve městě prostě jen zkusit. Dále informace o všech zajímavých akcích na bicyklech. Budeme se zajímat o to, co se o kole ve městě píše, na co zapomněl magistrát i co pěkného se povedlo.

Nejpodrobnější pražská cyklomapa

Adresa prahounakole.cz je již dlouho známá nejkvalitnější pražskou cyklomapou. Trasy v ní nejsou žádnou fantazií, ale každodenní zkušeností desítek pražských cyklistů, kteří do mapy přispívají a pomáhají trasy vylepšovat. Průjezd musí být nalezen, tak zní jedno z jejích hlavních motto. Hustá síť co nejpříjemnějších, nejbezpečnějších a nejrychlejších tras, značení povrchu, výškopis, nebezpečná místa a co s nimi.

Novinky o městské cyklistice v Praze i ve světě

Sledujte nyní nově, co se právě děje a o čem se hovoří. Technická správa komunikací nemá na červenou barvu a tak cyklostezky nekreslí. Auto*mat plánuje půlnoční cyklojízdu. Kodani nestačí 36% kol v ulicích, chce 50% a to rychle. Cyklistický koordinátor na TSK je bývalý bigbíťák. Cyklistika jedním z hlavních volebních témat primátorských voleb v Londýně. Pravda nebo lež? Čtěte prahounakole.cz.

Rady, tipy, triky jak na to

Jízda na kole je snadná, hladká a opravdová. Může být i hodně vyčerpávající, kdy se člověk se pěkně zapotí nejen dřinou, ale i hrůzou. Když neví, jak na to. Co usnadní člověku pohyb po městě — nosiče, brašny košíky. Jak se bezpečně pohybovat v provozu — silnice, křižovatky, kruhové objezdy, autobusy a jiné pasti. Jak jezdit v sukni, v obleku. Kolo lze zamykat bezstarostně i v centru města — musíte to umět. Návody již letos na jaře.

Kontakty

Připomínky, návrhy, náměty na zlepšení, články, příspěvky do mapy a další prosím posílejte na adresu

redakce@prahounakole.cz

Projekt prahounakole.cz vzniká ve spolupráci se sdružením Auto*Mat

Hynek Hanke
První šéfredaktor tohoto online magazínu (tehdy ještě pod názvem Prahou na kole). V redakci působil mezi lety 2008 a 2011.

Vlada Vik 6. 5. 2008, 10:54

rád bych pořídil nějaké funkční, jednoduché, levné kolo do města.. nemáte náhodou někdo tip na místo kde se dá pořídit
díky
VV

Vratislav 7. 5. 2008, 08:55

Bohužel, v tomhle moc poradit nedovedu. Zkusil bych se poptat na Nakole, tam ta diskuse víc žije.
Krásná kola mají Citybikes, ale ta jsou poměrně drahá (>10kKč).
Obdobně jsou na tom skládačky od Azubu, které ale mají tu "skládací" výhodu. (ale zase nejlevnější za 9,5). Za poloviční cenu vyrábí skládací kola ostravská firma Hota (alespoň podle webu), ale neznám nikoho, kdo by měl s tímhle kolem zkušenost.
V zásadě ale se dá městské kolo bez potíží "udělat" skoro z každého staršího treku/crossu. Přidat nosič, vyměnit řidítka za vyšší, nechat normální šlapky, doplnit blatníky a světla - a je to.

mech1 19. 1. 2009, 08:50

Co se firmy HOTA týče, když jsem si vybíral koloběžku, narazil jsem na následující kritiku
http://www.carv.cz/ne/sport/kolobezky/kolobezky_hota.htm

Sám to nedokážu posoudit, nakonec jsem ke své plné spokojenosti koupil MIBO.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Mapa Městem na kole aktualizována
Redakční blog,

Mapa Městem na kole aktualizována

17. října. 2023, 2min. čtení4