,,Týden na kole“ projíždí Prahou

Publikováno: 26. května. 2008, 1 min. čtení
Aktualizováno: 02. dubna. 2012

greenway.gif Pozvánka

Tento rok se již popáté jede propagační cyklojízda po Greenways Praha-Vídeň, která je letos poprvé spojená s jízdou po nově vznikající Greenway Praha-Drážďany. Peloton, který vyjíždí ve středu 28. května od drážďanské Nové radnice, projede Prahou v sobotu 31. května. Jeho průjezd po Greenway Praha-Wien (z Jihozápadního Města na Újezd) je spojený s prezentací projektů Greenways a řadou dalších setkání.

Citujeme z pozvánky pořádajícího sdružení Nadace Partnerství:

Cílem jízdy je propagovat ČR jako evropsky významnou destinaci pro cykloturistiku, upozornit na evropský význam dálkových tras (a to právě před nastávajícím předsednictvím ČR EU) a v neposlední řadě vyzdvihnout přínos cyklistiky pro šetrnou dopravu, turistiku, rekreaci, zdravý životní styl a prevenci civilizačních nemocí.

Po celé trase se peloton a zástupci Nadace Partnerství budou setkávat se zástupci měst a obcí, místními organizacemi Greenways, občany a zajímavými osobnostmi. Samozřejmě, nebudou chybět ani zástupci médií. Věříme, že nám jízda navíc umožní setkat se i s novými potenciálními partnery, se kterými budeme moci navázat spolupráci a partnerství v rozvíjení koridorů Greenways a jejichž aktivity tyto dálkové stezky dále zkvalitní.

Etapa z Prahy začíná v sobotu 31. května v 9:00 v centrálním parku Jihozápadního Města přímo pod tubusem metra a pokračuje po Greenway Praha-Wien do Sedlce-Prčic. Na území Prahy jsou plánovány následující zastávky:

  • 9:00-9:30, Centrální park Prahy 13: Setkání se zástupci m.č. Praha 13 a radními HM Prahy, slavnostní zahájení jízdy po greenways Praha-Wien
  • 9:45-10:10, Prokopské údolí: Setkání se zástupci MČ Praha 5, představení cyklogenerelu této městské části. Je připravené také krátké představení severu Prahou na kole.
  • 10:25-10:30, Braník: Setkání se zástupci MČ Praha 4
  • 11:00-11:30, Centrální park Prahy 11: Setkání se zástupci MČ Praha 11 a radním Petrem Štěpánkem. V centrálním parku bude už od 9:00 probíhat prezentace projektu Greenways a cyklotras Jižního Města. Celá prezentace bude mít formu sportovně-společenské akce s cílem zdůraznit zdravý životní styl spojený s jízdou na kole.

Pozvánka s programem celé trasy v ČR je ke stažení zde.


Trasa Greenway Praha-Wien je v mapě Prahou na kole vyznačena bodovými značkami s logem Greenway. Vede z Jihozápadního města Prokopským údolím, přes Krč, Chodov a Újezd. (zobrazit v mapě).

Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat