Jedu v tom taky

Publikováno: 20. listopadu. 2008, 1 min. čtení
Aktualizováno: 15. listopadu. 2021

Tisková zpráva iniciativy Auto*Mat: Chcete se symbolicky připojit k andělům strážným, kteří bdí nad chodci a cyklisty? Pak právě vás hledá iniciativa Auto*Mat. Sdružení založilo Klub přátel Auto*Matu a vyzývá své příznivce, aby finančně podpořili jeho činnost. ,,Chceme být nezávislí na magistrátu, státních institucích i komerčním sektoru. Jedině tak můžeme účinně hájit zájmy Pražanů. Podpora jednotlivých lidí je pro nás klíčová a dlouhodobě se bez ní neobejdeme,“ uvádí za Auto*Mat Radka Valigurová.

Auto*Mat vydal speciální edici reflexních samolepek s andělem, které si mohou zájemci zakoupit za 300, 500 nebo 1000 korun a stát se tak členy Klubu přátel. „První členy jsme získali na velké nedělní cyklojízdě Prahou. Další se mohou připojit například na jihlavském filmovém festivalu a dalších akcích, kterých se účastníme, nebo prostřednictvím internetu,“ doplnila Radka Valigurová, která práci Klubu koordinuje.

zdroj:Auto*Mat

Činnost iniciativy Auto*Mat je dnes hrazena převážně z grantů Ministerstva životního prostředí a magistrátu, menší část rozpočtu tvoří sponzorské dary firem a dary jednotlivců. „Do budoucna se chceme spoléhat na jednotlivé lidi, kterým je sympatický náš program. Je pro nás důležitá nezávislost na zájmech státních nebo soukromých institucí. Budeme tak moci prosazovat proměnu ulic a veřejného prostoru, i opatření na podporu chodců a cyklistů, přestože někdy mohou být požadavky vnímány jako kontroverzní,“ říká Tereza Vohryzková z Auto*Matu.

Členové Klubu přátel mohou využít program slev na trička Auto*Matu, iniciativa pro ně připravuje také speciální akce.



Více informací o Klubu přátel Auto*Matu najdete na adrese http://www.auto-mat.cz/klub. Zde si také můžete přímo objednat některou ze samolepek.



Tisková zpráva

Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat