Nový územní plán Prahy — zmocněte svého zástupce

Publikováno: 29. března. 2009, 1 min. čtení
Aktualizováno: 25. listopadu. 2016
Autor: Hynek Hanke

Sdružení Auto*Mat a Oživení potřebují vaši pomoc: Přátelé, v těchto chvílích se připravuje nový územní plán města. V jeho první fázi — Zásadách územního rozvoje — se určí, které důležité stavby či změny mají ve městě nastat v příštích pěti letech. Sdružení Auto*Mat a Oživení připravilo připomínky na změnu či doplnění navržených zásad a zvolilo své zástupce veřejnosti. Tato věc se úzce týká budoucnosti cyklistiky v Praze a vyžaduje vaší pomoc. Aby město připomínky vážně zhodnotilo, potřebujeme 500 fyzických podpisů pro každého zástupce. Jedním z témat je zklidnění magistrály (a návazných ulic) a tedy i to, zda vzniknou pruhy pro kola v Legerově, Ječné, Anglické, Žitné atd. Obě jmenovaná sdružení na rozvoji cyklistiky v metropoli dlouhodobě pracují.

zástupce Michal Křivohlávek (Auto*Mat)

  • Zklidnění severojižní magistrály od Pankráce do Troji (znamená méně aut v centru a více pruhů pro cyklisty)
  • Upuštění od výstavby další části Městského okruhu z Holešovic přes Libeň do Strašnic (stop dálnicím uvnitř města, více peněz do veřejné dopravy)

zástupce Michaela Valentová (Oživení)

  • Lepší podmínky pro chůzi v ulicích (dostatek místa na chodnících,
    přechody a logické pěší spojení přes bariéry)

  • Více kvalitní zeleně nejen na okraji města ale i v širším centru

Jak připojit svůj podpis

Texty připomínek a zplnomocnění naleznete na stránkách Auto*Matu. Je možné je podepsat na několika podpisových místech v pražských kavárnách a nebo zaslat poštou. Je však nutno jednat rychle, neboť podpisy je nutno sehnat do konce týdne — do neděle 5. dubna.

Hynek Hanke
První šéfredaktor tohoto online magazínu (tehdy ještě pod názvem Prahou na kole). V redakci působil mezi lety 2008 a 2011.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat