Divné video?

Publikováno: 11. července. 2011, 1 min. čtení
Aktualizováno: 24. května. 2014
Autor: redakce

David Hembrow prezentoval na svém známém blogu A view from the cyclepath asi před rokem video Marka Wagenbuura, ukazující dopravní špičku v Utrechtu:

Za rok se pak s videem přihodily podivné věci. Ježto jej autor (původně pro udržení pozornosti při sledování na YouTube, které „unese“ nejvýš pár minut) dvakrát zrychlil, stalo se video populární pro trochu jinou cílovou skupinu, než bylo asi zamýšleno. Video převzala řada webů, dokonce jistá americká média, která jej pojala jako kuriozitu na závěr sportovního zpravodajství. Poté, co se video nakonec objevilo jako „featured“ na YouTube, získalo skoro milion shlédnutí, povětšinou od lidí, kteří znají kolo jen z televize. David to na svém blogu komentuje poněkud ironicky, když poukazuje na to, že komentáře pod videem opakují ponejvíce slova „fat“, „car“, „american“ a „helmet“, ježto právě tyto objekty (tedy „tlustý“ „Američan“ v „autě“, popř. „přilby“) se na videu zrovna často nevyskytují. Prostý fakt přítomnosti tolika cyklistů v dopravní špičce se ve zrychleném podání vytratil.

Hembrow se proto rozhodl natočit video znovu. Nová, o rok pozdější verze si v pěti minutách dovoluje ponechat běžnou rychlost promítání. Podívejte se na ní.

redakce
Redakční tým online magazínu Městem na kole

újezďák 11. 7. 2011, 16:09

Hm... mě přijde, že v tom není moc ironie, spíš takový obrozenecko-ublíženecký pocit " znevážení smyslu díla" ....

Autorovi přijde divné, že někomu přijde divné, že se tam nejezdí v přilbách a že tam není vidět tolik aut.
Tak trochu se rochní v pocitu, že mu to celé někdo zprznil :D

Tak já nevím, když někdo něco pověsí na internet tak se nemůže divit,že někdo mu to zrychlí a dodá mu do toho jiné zvuky

http://hembrow.blogspot.com/

Vratislav Filler 11. 7. 2011, 16:18

Docela vtipné je, že to na ten web pověsil zrychlené sám :-)

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat