Přes Smetanovo nábřeží s vozíkem

Publikováno: 18. července. 2011, 1 min. čtení
Aktualizováno: 28. února. 2012

Sezónní kauza s vozíky pokračuje — vznikla skupina nespokojených, která iniciovala petici za vyjasnění statutu vozíků (podepisujte zde). Sdružení Auto*Mat pak žádá primátora o zklidnění Smetanova nábřeží. Úspornost nám velí obě kauzy spojit: Zlepšit je totiž třeba zákon i podmínky pro cyklisty v terénu.

Nedělní rodinný výlet s vozíkem z jihu Prahy na sever nás nemohl dovést jinam než na Smetanovo nábřeží. Aktuálně je tam omezený provoz kvůli rekonstrukci tramvajové trati, projeli jsme tedy jen v dovoleném směru, z jihu na sever. V opačném směru by to šlo jen po chodníku, za běžného stavu ve všední den by pak byl průjezd kvůli silnému provozu a stání v kolonách v obou směrech s vozíkem prakticky nemožný.

Vratislav Filler
Zakladatel mapy a webu Prahou na kole, předchůdců tohoto magazínu. Zaměřuje se analyticky na cyklistickou infrastrukturu, především v Praze. Je členem pražské cyklokomise, poradního orgánu Rady hl. m. Prahy. Působí jako dopravní expert ve spolku AutoMat. Vědecký pracovník zaměřený na přesné aplikace globálních navigačních systémů.

mech1 19. 7. 2011, 07:07

To jste tedy vazne dobri :-) ... zavidim vam ... vasi odvahu.
Ja voziky nemam rad, chybi mi ten kontakt s detma, ale takhle bych na Xtra s detma nevyrazil ...

Todle by se mi libilo ... svobodne se projizdet po Praze a o vikendech po silnicich na vylet.

To ale necitim ... staci mi zkusenosti z provozu co mam v tydnu tech par useku co musim na silnici (neco na ty teorii, ze casem z chodniku na silnici, ac to nerad priznavam, je Vrato).

Marketa 19. 7. 2011, 12:37

Fanny vozík zbožňuje :o)... během jízdy se v klidu nají, napije, pohraje s plyšákem a občas i vytuhne... a já si v zrcátku hlídám, jestli tam moc nedivočí :o)))... to se pak musí zastavit a protáhnout (ale to je asi stejný u všech typů dopravy). A když jedeme mimo město, tak ji slyším i si zpívat :o))))

Wojtee 19. 7. 2011, 14:47

Vozík je fajn věc, měli jsme ho půjčený a paráda. Nicméně mít tohle po cestě, tak jedu metrem. To je sice taky opruz, ale asi ne až takovej. Nebo, co jsem ten klip viděl, tak přemýšlím o nějaké levobřežní variantě...
Ale nevím odkud a kam jste jeli (a ani jestli mi po tom něco je ;))

Vratislav Filler 19. 7. 2011, 15:48

Wojtee: Jeli jsme Opatov - Řež. Kromě zmíněného úseku je to komplet po cyklostezkách a klidných cyklotrasách (A22 - A2 - cesta podél Vltavy). Levobřežní varianta bez zabijáckého stoupání (Chotkova / na Letnou) nebo ještě horší silnice (nábř. Edvarda Beneše) prostě neexistuje. Zpátky jsme jeli Chotkovou dolů, to bylo OK, protože tam nebyla kolona, ve všední den by to nepřipadalo v úvahu.

mech1 20. 7. 2011, 07:51

Nas vozik nenadchnul. Rad obema detem ukazuju kde co je (duha, srnka, traktor) a taky si radi hodne povidame a zaspivame dohromady.
Taky jim rad za jizdy podavam svacinu a piti :-)

mech1 20. 7. 2011, 07:54

... jo a zapomnel jsem rict, ze dve deti se mi uz do voziku pohodlne nevesli :-)

Mirek Drejcek 21. 7. 2011, 22:14

Tak mým holkám dvojčatům byly v dubny 3 roky a jedeme asi poslední vozíkovou sezonu, už se začínaj mačkat...ale je to perfect.Holky se bavěj,hrajou si, občas se porvou,pak si chrupnou, najedí,napijou, začnou buzerovat:táto přidej,táto,couvej,komentujou co vidí, občas si zavolaj mámu ať jede vedle nich,no prostě užívaj si to... Samozřejmostí jsou aktivní pauzy na hřištích,pak se dá zvládnout i 60 kiláků na výletě!(Cyklobus do Krušných Hor a dále po německo-českém pomezí dolů domů..) V 2.půli srpna se chystáme na dovču v Praze, chceme s holkama zajet do Roztok na výstavu 4lístku,projet pár drahejch stezek a objevovat nepoznané,tak máte-li nějaké tipy na klidné ježdění,budu rád...

Vratislav Filler 22. 7. 2011, 09:47

Mirek: S vozíkem jde v Praze naprosto v klidu buď celý cyklostezkový sever (A2 centrum - ZOO - Zámky, A26 Libeň - Hloubětín; Stromovka; Letná; Šárka; žižkov) nebo celý cyklostezkový jih (A2 centrum - Zbraslav; A12/26 Stodůlky - Prokopské údolí - Braník - Krč - Chodov - Háje; Modřanská rokle; A1 Radotín - Hlubočepy - Smíchov (Lihovar). Průjezd mezi tím je na bačkoru, o čemž je právě toto video.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat