Novinky v mapě Prahounakole

Publikováno: 03. března. 2016, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021
Publikováno: 03. března. 2016, 1 min. čtení
Aktualizováno: 30. ledna. 2021

Naše mapa přináší se začátkem jara opět pár zlepšení. Ta by vám měla pomoci jak při plánování vašich cest, tak například v hledání podnětů pro stránku Cyklisté sobě.

V pokročilém nastavení vrstev si můžete nově jako podklad vybrat mimovegetační ortofotomapu od Institutu plánování a rozvoje.
V čem je lepší než satelitní mapa Google? Je mnohem detailnější, aktuálnější a autoři ji navíc vytvářeli v zimním období, kdy je lépe vidět na ulice skrz koruny stromů.

IPR_dekujeme_mapa

Za zpřístupnění mimovegetační ortofotomapy děkujeme IPR Praha.

mapa_pnk_novinky_2016_a

Na satelitní mapě Google by nebylo téměř nic vidět. Ortofotomapa IPR umožňuje pohled i pod koruny stromů.

Další drobnou aktualizací je možnost mít pro jeden informační bod více mapových značek najednou. Tato aktualizace je spíše technická, přesto bude pro uživatele mapy výhledově znamenat větší komfort v mnoha oblastech.

mapa_pnk_novinky_2016_b

Již teď jsme díky této změně mohli například doplnit označení pro veškeré stojany kolem Fakulty architektury ČVUT, přičemž doposud bylo možné vyznačit pouze jednu generální klikací značku. Podobného využití bude s množícími se stojany přibývat.

Skutečný zlom zaznamenáme třeba při značení objízdných tras při uzavírkách. Nově máme možnost vyznačené objížďky větvit, případně značit více objízdných tras najednou. To by mělo opět zlepšit navigaci při mimořádných událostech.

objizdne_trasy_mapa

Podpořte nás!

Za tyto změny, stejně jako za mnohé v minulosti, vděčíme Petrovi Dlouhému, našemu expertovi na mapu a IT. Jeho čas ale není bezbřehý, a proto budeme rádi za Vaši podporu!
V týmu Auto*Matu rádi přivítáme nové ajťáky-dobrovolníky. Pomůže nám ale i jakýkoliv finanční dar, jak jednorázový, tak pravidelný.

Děkujeme Vám za důvěru a podporu dalšího rozvoje.

Technická poznámka: Rozpočet Prahou na kole je veden odděleně v rámci účetnictví spolku Auto*Mat. Roční rozpočty Prahou na kole jsou počínaje rokem 2013 uváděny ve výročních zprávách spolku Auto*Mat.

Jiří Motýl
V domovské Praze jezdí na městském kole na vzdálenosti do osmi kilometrů. V redakci od roku 2013, od roku 2015 šéfredaktorem. Spoluautor knihy Městem na kole.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat
Mapa Městem na kole aktualizována
Redakční blog,

Mapa Městem na kole aktualizována

17. října. 2023, 2min. čtení4