Soutěž Do práce na kole startuje i v roce 2020

Publikováno: 28. dubna. 2020, 1 min. čtení
Aktualizováno: 15. listopadu. 2021
Publikováno: 28. dubna. 2020, 1 min. čtení
Aktualizováno: 15. listopadu. 2021

Soutěž Do práce na kole pořádaná spolkem AutoMat (PNK je nezávislým projektem spolku AutoMat, pozn. red.) zážívá letos svůj jubilejní desátý ročník. Odstartuje již za pár dní a je tak již jen minimum času se přihlásit, pokud chcete se svými kolegy poměřit síly. Dle posledních zpráv se do soutěže letos přihlásilo již přes 12 tisíc účastníků.

Spolek Automat za cíl výzvy považuje „ozdravení měst a motivaci k bezmotorovému pohybu.“ Jubilejní desátý ročník akce ale prošel pod vlivem aktuálních událostí radikální proměnou.

AutoMat sice vchází ze své pravidelné květnové výzvy Do práce na kole, při které motivoval zaměstnance nahrazovat cestu autem bezmotorovou dopravou, ale jak dodává koordinátor soutěže Jan haruda, mnohé je letos jinak: „Letos jsme významným způsobem upravili pravidla tak, aby se v květnu mohl zapojit opravdu každý. Pro ty, kdo nadále cestují na svá pracoviště, je určitě nejzdravější a nejbezpečnější variantou dopravovat se pěšky či na kole. Ostatní si mohou zapisovat třeba zdravotní vycházky, cesty pěšky či na kole na nákup. Ti, kteří nevyrážejí z domu vůbec, mohou evidovat své domácí sportovní aktivity jako je jóga, posilování či rotoped.“

Jak spolek dodává ve své tiskové zprávě, Do práce na kole je týmovou výzvou, díky které lze zůstat alespoň virtuálně v kontaktu se svými kolegy, vzájemně se motivovat a hecovat. Současně ale nevyžaduje společné setkávání, takže se lze účastnit i za aktuálně ztížených podmínek. Každý účastník dostane tričko či nákrčník s motivem od Jaromíra Švejdíka alias Jaromíra 99 a může vyhrát některou z cen. Registrace do soutěže na poslední chvíli přijde na 360 Kč.

Více informací o soutěži lze nalézt na webové stránce Do práce na kole.

Jiří Motýl
V domovské Praze jezdí na městském kole na vzdálenosti do osmi kilometrů. V redakci od roku 2013, od roku 2015 šéfredaktorem. Spoluautor knihy Městem na kole.

Pavel Mašek 30. 4. 2020, 14:03

Letošní ročník jako jubilejní desátý je fakt skvělý, protože umožňuje se zúčastnit lidem, kteří nejen že třeba nemůžou doslova jet do práce na kole, ale třeba i lidem na nemocenské, co nemají kolo ani rotoped apod. Skvělé.

Líbil se Vám článek? Podpořte náš další obsah!
Stačí 10 Kč a minuta Vašeho času.

Vyberte prosím částku, poté budete přesmerováni na darujme.cz

Mohlo by vás zajímat